rss
email
twitter
facebook

vineri, 7 mai 2010

Solutie de iesit din criza !

Ar trebui sa luam si noi exemplu de la California si cu siguranta am iesi din criza :D
Statul California colecteaza o suma cuprinsa intre 50 si 100 de milioane USD pe an, in urma taxelor aplicate vanzarii de marijuana medicala.

Cifrele au fost confirmate atat de surse oficiale cat si de catre datele unui institut independent "Americans for Safe Access".

Valoarea pietei de marijuana medicinala este de 1 miliard de dolari pe an iar piata drogului usor pentru consumul adultilor se ridica la 6 miliarde USD. Consumul de marijuana de catre adulti, fara recomandarea medicului, nu este inca reglementata, dar exista o initiativa legislativa in acest sens. Piata este foarte mare, iar autoritatile vad problema foarte pragmatic, ca o sursa importanta de venit.

Steaua - Barcelona 1986

Astazi se implinesc 24 de ani de la cea mai mare performanta a fotbalului romanesc din toate timpurile - castigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986 de catre Steaua.



Steaua s-a impus in editia 1985/1986 a Cupei Campionilor Europeni oarecum surprinzator, cel putin pentru straini, insa cu totul meritat, fotbalul practicat de "ros-albastrii" fiind unul care a uimit si incantat pe toata lumea. Desi au aparut voci, tot mai multe in ultima perioada, care incearca minimalizarea performantei exceptionale din 1986, ele palesc in fata unei declaratii chiar din acea perioada.


Arie Haan, omul care a castigat trei Cupe ale Campionilor Europeni, de doua ori Cupa Cupelor si patru Supercupe ale Europei si care a disputat doua finale consecutive de Campionat Mondial cu nationala Olandei, a recunoscut superioritatea Stelei, care a eliminat Anderlechtul in semifinalele intrecerii: Asa cum a jucat Steaua, cred ca niciun club de pe intreaga planeta nu i-ar fi putut rezista. Eu nu am vazut o echipa sa joace in ritmul, cu inspiratia si precizia cu care a facut-o campioana Romaniei.