rss
email
twitter
facebook

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Idee de week-end

Merge'ti sa admirati cele peste 250 de tipuri de crizanteme la expozitia de la Gradina Botanica 
La Expozitia de Toamna din acest an, Gradina Botanica Iasi va expune peste 250 de soriuri de crizanteme, 80 de soiuri de bostanei decorativi, peste 120 de soiuri de fructe si seminte, 40 de soiuri de ardei si 15 soiuri de varza ornamentala. Expozitia de Toamna se deschide simbata, 23 octombrie, si poate fi vizitata pina pe 14 noiembrie.
La deschiderea oficiala de simbata, de la ora 11.00, solistii Operei Nationale Iasi vor sustine un moment vocal-instrumental.
Duminica, 24 octombrie, de la ora 14.00, va avea loc un concert sustinut de cvartetul Presto de la Universitatea de Arte "George Enescu". 
Editia din acest an a expozitiei este dedicata sarbatoririi unui secol si jumatate de la fondarea Universitatii din Iasi.
Crizantemele si tufanelele expuse vor sugera prin simboluri cele cinsprezece facultati ale Universitatii.
In cadrul expozitiei vor fi prezentate 150 de soiuri de crizanteme din specia Chrysanthemum morifolium si 100 de soiuri de tufanele care apartin speciei Chrysanthemum indicum. Intre flori, sub genericul Pamantul care canta, Ionela Mihuleac, va expune lucrari artistice in ceramica.

In cadrul expozitiei dedicate Anului International al Biodiversitatii este expusa o mare varietate de fructe si seminte care provin de la specii si soiuri de plante din colectiile Gradinii Botanice.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira pe linga formele decorative de dovlecei si bostani, de varza sau de ardei, raritati ca susanul salbatic, caigua, colt de mamut sau curiozitati precum castravetele grenada, maclura, carmaz, arborele pagodelor.
Iesenii care vor vizita sambata Gradina Botanica vor putea ajunge in Copou gratuit cu tramvaiul de epoca, pe traseul in Tg. Cucu - Parcul Expozitiei, intre 10.00 - 17.00.  
Pentru cei care nu sunteti convinsi daca merita va invit sa vizionati cateva poze accesand acest link: Expozitie.