rss
email
twitter
facebook

miercuri, 1 decembrie 2010

1 Decembrie

     Pentru unii data de 1 Decembrie reprezinta inceputul iernii, pentru altii  o simpla data in calendar,dar pentru Romania inseamna "Ziua Nationala", ziua in care ne amintim cu mandrie de stramosii nostri si de istoria grandioasa a acestei tari. 
     1 Decembrie 1918 - Ziua Marii Uniri - maretia acestei zile consta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorica a întregii natiuni romane.
     1 Decembrie 2010 - o zi in care ne aducem aminte de trecut, de marii conducatori pe care i-a avut tara noastra si nu ramanem decat gandul ca in tara noastra au fost si conducatori corecti, care si-au respectat tara. 
     Ce reprezinta pentru tine data de 1 Decembrie ?

LA MULTI ANI ROMANIA ! LA MULTI ANI ROMANILOR !

Stiati ca pe 1 Decembrie:
 1800: Oraşul Washington, a devenit capitala Statelor Unite ale Americii.
 1920: Consiliul orăşenesc al oraşului Braşov a donat Castelul Bran Reginei Maria a României, ca semn de recunoştinţă faţă de contribuţia sa la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
 1959: Este semnat Tratatul Antarcticii, prin care s-a interzis efectuarea de teste militare în Antartica. Tratatul este semnat de 12 naţiuni, printre care şi SUA.

 -Republica Centrafricană: Ziua naţională. Aniversarea republicii (1958)
 -Ziua mondială de luptă împotriva maladiei SIDA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu